Lupa No Akaun BSN
Lupa No Akaun BSN

Lupa No Akaun BSN Semak Nombor Acc Online

Posted on

Saya lupa no akaun BSN, apa perlu buat? Ramai korang yang bertanya masalah tersebut kepada kami. Sekiranya hal tersebut berlaku kepada Anda, tak perlu risau sebab boleh bantu Anda untuk dapatkan informasi nombor akaun BSN Anda.

Nombor akaun berfungsi sebagai alat pembayaran, simpanan, pemindahan dan penerimaan pindahan. Sementara itu, Nombor Kad berfungsi sebagai nombor pengenalan Bank Penerbit dan Pemilik Sah kad ATM.

Untuk dapatkan informasi nombor akaun BSN Anda, sila ikuti langkah-langkah di bawah ini.

Cara Dapatkan Nombor Akaun BSN

Jika Anda adalah pelanggan dari Bank Simpanan Nasional (BSN) dan terlupa no akaun bank BSN berikut beberapa cara dapatkan semula no akaun BSN Anda.

Semak No Akaun BSN Online

Perkhidmatan BSN online banking boleh membantu Anda mendapatkan informasi nombor akaun BSN Anda. Caranya sebagai berikut:

  1. Pertama, log masuk myBSN.
  2. Klik pada Account Overview Lupa Nombor Akaun BSN
  3. No Akaun BSN Anda akan dipaparkan.

Macam mana jika saya tak mempunyai akaun kat myBSN? Kami nasihatkan Anda untuk mendaftar BSN online agar Anda mendapat kemudahan seperti check baki, bayar bil, bayar pinjaman, check penyata bank dan banyak lagi.

Check No Akaun BSN via ATM BSN

Selain untuk keluarkan duit, mesin ATM jugak boleh dapatkan no akaun Bank Simpanan Nasional Anda. Anda hanya perlu ikuti langkah-langkah di bawah ini.

  1. Pergi ke mana-mana mesin ATM berhampiran.
  2. Masukkan Kad ATM.
  3. Masukkan PIN.
  4. Pilih menu Statement/Penyata. Lupa No Akaun BSN via ATM
  5. Maklumat nombor akaun BSN Anda akan terpapar.

Check No Akaun BSN via Customer Services

Untuk Anda yang tidak mempunyai myBSN online banking, Anda boleh meminta nombor akaun BSN melalui perkhidmatan call center.

Bank BSN mempunyai perkhidmatan call center 24 jam untuk membantu pelanggan mendapatkan informasi dengan cepat melalui sambungan telefon 1300 88 1900.

Check No Akaun BSN via Branch

Ini adalah cara terakhir sekiranya kaedah yang dinyatakan diatas tidak berjaya dilakukan. Jika Anda kehilangan buku bank atau kad ATM BSN rosak.

Satu-satunya cara untuk mengetahui nombor akaun adalah pergi ke bracnh bank BSN berhampiran dan mohon bantuan ke bahagian customer service. Jangan lupa membawa kad pengenalan (IC) Anda, untuk proses pengesahan.